Bygge en ekstra etasje på huset med takløft – se før og etter

For noen år siden begynte det å bli trangt om plassen på 110 kvadratmeter for Gunnar Gundersen og hans familie i huset på Blommenholm. Løsningen var genial: La oss bygge en ekstra etasje på huset!

– Kun ett bad er ikke nok for en familie på fem personer i en hektisk hverdag. Spesielt ikke hvis en av disse er datter i tenårene, humrer Gunnar. Han tenker tilbake:

– Vi hadde vært i tenkeboksen i lengre tid, og spekulert veldig på hvordan vi kunne løse plassutfordringen med det huset vi hadde, på den tomta vi hadde. Etter hvert fikk vi tips om noe som kalles «takløft», og skjønte umiddelbart at dette var en mulig løsning for oss.

Stor takhøyde
Stor takhøyde: Gunnar Gundersen tar en titt underveis. Nå skal neste etasje på plass!

Takløft med full takhøyde i andre etasje gir boareal

En ombyggingsmetode med takløft innebærer at man bygger på huset i høyden. Slik oppnår man full takhøyde i andre etasje, og kan bruke hele arealet som boflate. Dette kan for eksempel være en aktuell metode på hus som opprinnelig er bygget i halvannen etasje. Gundersen engasjerte en entreprenør, og fikk satt en arkitekt på saken.

– Arkitekten kom opp med noen gode løsninger, og så fort tegningene var klare sendte vi inn søknad for å få ombyggingsprosjektet godkjent. I mellomtiden opplevde vi at det «lugget litt» i kommunikasjonen med den opprinnelige entreprenøren. Vi begynte å føle oss usikre på om vi hadde valgt riktig, sier Gunnar.

Det begynte å haste. Søknaden var sendt. Familien Gundersen bestemte seg for å undersøke hvilke andre entreprenører i området som kunne ta et slikt oppdrag.

Hvem kan bygge en ekstra etasje på huset?

Man kan jo ikke sette bort oppdraget med å bygge en ekstra etasje på huset til hvem som helst – og magefølelsen bør man ofte lytte til.

Andre etasje på vei opp
Den nye etasjen er på vei opp

Som sagt, så gjort. Gundersen logget på internett, foretok noen søk på firma som kunne bygge på huset, bistå med tilbygg og ombygging i Google, og sendte forespørsler til en håndfull entreprenører. Blant disse var Bygg og Våtromsgruppen (BOVG).

– Bygg og Våtromsgruppen responderte raskt, minnes Gunnar. En befaring var unnagjort før det var gått to uker, og snart hadde vi et godt spesifisert tilbud fra BOVG på bordet. Det var få uklarheter, og vi fikk gode svar på de spørsmålene vi hadde.

Bygg og Våtromsgruppen leverte uten tvil det kvalitetsmessig beste tilbudet. Det var nok derfor valget til slutt falt på dem, selv om det ikke var det billigste av tilbudene vi fikk inn.

Det er lov å drømme, det er bedre å handle

Vi kan gjerne avtale en tid for en prat om dine drømmer og ønsker for en oppgradert bolig, det koster ikke noe å ta telefonen og finne ut av hva som rent faktisk er mulig.

Vi kommer på gratis befaring og gir en realitetsvurdering

Få en avtale

BOVG fikk full score fra referansene

Gundersen fikk også åtte-ti referanser fra BOVG, og han avslører at han tok seg bryet med å kontakte samtlige.

– Litt av en jobb, men jeg ville jo være sikker, sier han. Og tilbakemeldingene var udelt positive: Bygg og Våtromsgruppen leverte det de skulle, og var til å stole på i ett og alt. Dermed var valget tatt, og kun få dager etterpå kom godkjenningen på byggeprosjektet tilbake fra de kommunale instanser.

Det ble det man kan kalle en «rivstart» midt i april 2016 da arbeidet ble påbegynt.

– Plutselig var taket borte, flirer Gunnar. Vi var også heldige med en midlertidig boløsning her i nabolaget, da det var en ledig hybel som kunne romme oss alle i noen uker. Det var kort vei til huset der byggearbeidene pågikk, og jeg kunne stikke bortom for en titt når jeg ønsket det.

Takstoler for nytt tak
Kronen på verket: Dyktige håndverkere fra Bygg og Våtromsgruppen monterer nye takstoler.

– Det gikk fort. Nesten litt «julaften hver dag» å kunne stikke bort for å se hva som hadde skjedd. Kommunikasjonen med håndverkere og prosjektleder gikk knirkefritt. Små justeringer og spørsmål om materialvalg og overflater ble tatt underveis.

3 måneder og klar til sommerfeiren

Midtveis i juli var det hele så å si ferdig. BOVG hadde kommet i havn med hele prosjektet på 3 måneder. Og ikke bare det: Budsjettmessig kom man også i mål. Det gikk litt ekstra på strøm og elektrikerarbeid, da familien Gundersen fant det fornuftig å oppgradere eksisterende rom i huset samtidig.

Etter ombyggingen sitter familien Gundersen igjen med et hus som har om lag 160 kvadratmeter boflate, og kvadratmeterne er godt utnyttet. Det har blitt tre nye soverom og et ekstra bad i et hus som nesten er doblet i verdi på grunn av det som er gjort.

– Fruen har fått «walk in closet» som hun naturligvis setter veldig pris på, og vi har fått en liten terrasse med god utsikt utenfor soverommet vårt, sier Gunnar.

Han oppfordrer andre huseiere som trenger mer plass til å tenke i høyden. Søknaden gikk forbausende knirkefritt i gjennom, og det virket nesten som de offentlige instanser så med velvilje på å bygge ut i høyden. Et annet aspekt ved det hele som Gunnar trekker frem er at en slik utvidelse omfatter null grunnarbeid i form av graving og mur.

– Dette er naturligvis både tids- og kostnadsbesparende, sier den fornøyde huseieren på Blommenholm. Han mener det må være en god løsning for flere enn ham å bygge en ekstra etasje på huset.

Takløft før og etter: Kanskje du kan bygge en ekstra etasje på huset!
Takløft før og etter: Kontakt oss for å få hjelp til å bygge en ekstra etasje på huset!

Lurer du på om takløft kan være noe for deg?

Vi kan foreta befaring, og komme med konkrete forslag tilpasset ditt behov.

Andreas Espegard

Prosjektleder Andreas Espegard
Tlf: 991 53 691

Vi kan gjerne avtale en tid for en prat

Gjør avtale