Etterisolering og energieffektivisering av gammelt hus

Bjørn og familien har bodd i Oslo i to tiår. Da familien opplevde trekk fra både vinduer og hjørner valgte de å etterisolere huset. Resultatet har gitt en mye lavere strømregning, et mer behagelig inneklima og en mer energieffektiv bolig.

For å redusere sløsingen med energi ble prosjektet med etterisolering og bytte av vinduer igangsatt.

Panelet på huset er blitt endret og vinduene ble byttet.
Panelet på huset er blitt endret og vinduene ble byttet.

Panelet på huset er blitt endret og vinduene ble byttet. Nå trekker det mindre, og man merker stor forskjell på strømforbruket og inneklimaet, spesielt i vinterhalvåret.

I tillegg har familien bygget ut et rom i andre etasje, hvor det før var en liten veranda. Dermed har de fått utnyttet en plass som tidligere ikke var i bruk. Rommet har nå blitt stort og lyst, og «huset er blitt mye finere på grunn av dette,» sier Bjørn.

Før renoveringen hadde huset et typisk 70-talls preg. «Huset hadde et utslitt panel og en skjemmende veranda, og ikke minst dårlige 70-talls vinduer.» Husene i dette området er fine, og nå ser huset til Bjørn og familien like fint ut. Og det er ikke bare de som syntes det ser fint ut, men også alle andre i gata.

 

Huset før isolering og ekstra utbygging med veranda.
Huset før isolering og ekstra utbygging med veranda.
Traneveien 2: Isolering og utbygging av rom og veranda
Huset etter isolering, med nye vinduer og ekstra utbygging med veranda.

Miljøtiltak

Bjørn forteller at, «vi ønsket bedre inneklima og lavere strømforbruk og ser på dette som et miljøtiltak.» Dermed bestemte de seg for å sette i gang prosjektet.

Naboen til familien hadde også satt i gang et prosjekt med BOVG Bygg og Våtrom AS, og de anbefalte BOVG på det varmeste pga. det de opplevde som god kvalitet til en bra pris. «Vi sjekket også med andre firma, men jeg synes at responsen fra dere var veldig bra, og tilbudet var solid og så ut til å være riktig priset. Vi gikk derfor ikke videre med andre firmaer

«Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen av prosjektet selv om tok litt lengre tid enn planlagt. Veldig dyktige, og ikke minst serviceinnstilte og hyggelige håndverkere. Dere viste stor grad av fleksibilitet og hadde en god oppfølging i tillegg til solid og fagmessig arbeid. Vi har hatt mest å gjøre med Andreas, og ikke minst Markus og Knut Ola. De har vært svært hyggelige og serviceinnstilt!» roser kunden.

Familien er storfornøyd med sitt nyrenoverte og energieffektive hjem, og når vinteren kommer gruer de seg ikke lenger til strømregningen kommer.

Traneveien 2: Isolering og utbygging av rom og veranda
Traneveien 2: Isolering og utbygging av rom og veranda
Traneveien 2: Isolering og utbygging av rom og veranda
Traneveien 2: Isolering med nye paneler, nye vinduer og utbygging av rom og veranda

Det er lov å drømme, det er bedre å handle

Vi kan gjerne avtale en tid for en prat om dine drømmer og ønsker for en oppgradert bolig, det koster ikke noe å ta telefonen og finne ut av hva som rent faktisk er mulig.

Vi kommer på gratis befaring og gir en realitetsvurdering

Få en avtale