Isolering av gamle hus er noe av det smarteste du kan gjøre som huseier. Ikke bare vil du redusere kostnadene til oppvarming drastisk, men i tillegg så bidrar du også til å redusere klimagassutslippene, for ikke å snakke om at du vil få det mye mer komfortabelt hjemme.

Hvordan vet du om du trenger å etterisolere boligen din? Her er fem tegn du bør se etter:

  1. Du har høye utgifter til oppvarming: Hvis du bruker mye strøm til oppvarming eller kjøling av boligen din, kan det tyde på at isolasjonen er utilstrekkelig. Ved å øke isolasjonstykkelsen i ytterveggene og taket, kan du redusere varmetapet og strømforbruket betydelig. For eksempel kan du i en gjennomsnittlig bolig på 120 m2, spare ca. 4000 kWh i året ved å gå fra 10 til 25 cm isolasjon i ytterveggene, og ca. 3000 kWh i året ved å gå fra 10 til 30 cm isolasjon i yttertaket.
  2. Du har ujevne temperaturer i huset: Hvis du merker at noen rom er varmere eller kaldere enn andre, selv når du har skrudd på varme- eller kjølesystemet, kan det være et tegn på dårlig isolasjon. Dette skyldes at varmen eller kulden lekker ut gjennom dårlig isolerte områder, som for eksempel vinduer, dører eller vegger.
  3. Du kjenner trekk eller kalde flater: Hvis du føler at det blåser kald luft inn gjennom sprekker eller hull i boligen din, eller at vinduer, dører eller vegger er kalde å ta på, kan det også indikere dårlig isolasjon. Gamle vinduer og dører har ofte en høy U-verdi, som betyr at de slipper ut mye varme. Ved å bytte til nye energieffektive 3-lags vinduer/dører, kan du senke U-verdien og spare ca. 1400 kWh i året.
  4. Du har isdannelse på taket: Hvis du ser at det dannes istapper eller islag på taket ditt om vinteren, kan det være et symptom på dårlig isolasjon og ventilasjon. Isdannelse oppstår når varm luft stiger opp fra boligen din og smelter snøen på taket, som så fryser igjen når den renner ned mot takrennene. Dette kan skade taket ditt og føre til fuktproblemer i boligen din.
  5. Du har fuktproblemer i boligen: Hvis du oppdager mugg, fuktige flekker eller kondens på vegger, tak eller i kjelleren, kan det skyldes dårlig isolasjon. Når varm og fuktig luft møter kalde overflater, kan det dannes kondens, som så kan føre til fuktighet og muggvekst. Dette er ikke bare skadelig for boligen din, men også for helsen din.

Hvis du kjenner deg igjen i noen av disse tegnene, bør du vurdere å etterisolere boligen din. Det vil ikke bare spare deg for penger og energi, men også gjøre boligen din mer behagelig og miljøvennlig. Hvis du ønsker mer informasjon eller et uforpliktende tilbud, kan du kontakte oss her. Vi har lang erfaring og kompetanse innen etterisolering av boliger, og kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen for din bolig.

Ettersiolering av tak - BOVG
Ettersiolering av tak – BOVG
Andreas Espegard

Prosjektleder Andreas Espegard
Tlf: 991 53 691

Vi kan gjerne avtale en tid for en prat

Gjør avtale