Hvordan utnytte husets areal best mulig?

I 2015 flyttet Marie og familien inn i et splitter nytt hjem utafor Asker. Selv om hjemmet var såpass nytt, hadde det likevel mye uutnyttet areal på loftet.

Loftet var bygget på en ugunstig måte, og kunne ved en ombygging bli gjort om til en ny etasje.

Uutnyttet areal på oftet for ombygging av tredje etasje i ny bolig i Asker
U-utnyttet areal på oftet før ombygging av tredje etasje i ny bolig i Asker.

Siden Marie og familien fikk et behov for større plass, satte de i gang prosjektet for å få utnyttet leilighetens areal.

Familien trengte et soverom til, og alternativet med å flytte var ikke aktuell. De fikk en arkitekt, som ble anbefalt av BOVG Bygg og Våtrom, til å lage tegningene for den nye etasjen. Siden familien hadde endeleiligheten i rekketunet, var det en mulighet for å kunne lage en rømningsvei. Dermed kunne de få godkjent soverom på loftet.

En liten balkong ble bygget på utenfor soverommet.

En liten balkong ble bygget på utenfor soverommet.
En liten balkong ble bygget på utenfor soverommet.

Det var en stor jobb som skulle utføres, siden takstolene måtte skiftes ut. Taket måtte bli tatt av, og på grunn av dette forgikk alt arbeid ovenfra og ikke igjennom huset, som var deilig for familien. Underveis i prosjektet kom «byggleder med innspill til små justeringer som økte arealet på kontoret betraktelig, uten stor kostnad,» sier Marie. Resultatet ble en romslig og luftig etasje med både kontor, bod og soverom.

Nytt soverom i 3. etasje
Endeleiligheten med ny balkong.

 

Nytt soverom i 3. etasje med velux vinduer
Nytt soverom i 3. etasje med velux vinduer

 

Ny trapp opp til 3. etasje
Ny trapp opp til 3. etasje

 

Ny bod
Ny bod

 

Nytt kontor
Nytt kontor

Familien valgte BOVG Bygg og Våtrom da de ble tipset av en venn som hadde brukt de til et prosjekt tidligere. Etter befaring mottok vi et grundig og detaljert pristilbud.

Dette sammen med gode tilbakemeldinger fra anbefaleren, gjorde at Marie var trygg på at prosjektet ville bli levert til avtalt tid og pris.

Familien har fått stor nytte av den nye etasjen, og leiligheten har blitt mer romslig. Marie er fornøyd med prosessen og «resultatet ble bedre enn forventet, det ble bedre romfølelse, og var verdt investeringen.»