Oppe på Konnerud i Drammen bygget familien Allerød sitt hjem i 2000. I løpet av årene ble det behov for større plass, og istedenfor å finne et nytt hus som dekket dette behovet, fikk familien en mulighet til å bygge ut.

Endre fra klassisk til moderne stil

Familien Allerød bestemte seg for å endre på den klassiske stilen til et nytt og moderne hjem. Med eget design og hjelp fra Bygg- og Våtromsgruppen ble både behov og ønsker oppfylt.

 

 

Det er ikke mange tegn igjen på det hvite klassiske huset på Konnerud. Utseende på huset er blitt transformert, og kledningen er blitt byttet ut med en vedlikeholdsfri og trendy trevegg.

Kledning i sedertre: Motstandsyktig og krever lite vedlikehold

På husets fasade valgte kunden å bruke Sedertre, som er et naturlig motstandsdyktig treverk, og som trenger lite vedlikehold. Dette ble valgt med tanke på framtiden, slik at Allerød ikke trengte å bruke sin alderdom, når den tid kommer, på å holde huset vedlike.

I tillegg til ny kledning har huset fått tre ekstra tilbygg og nye vinduer.

Nye vinduer med aluminium

Slik som den vedlikeholdsfrie kledningen valgte også familien å sette inn nye vinduer beslått med utvendig aluminium for å sikre lang levetid.  Ved å bygge ut huset har familien nå fått et ekstra bad, større inngang, nytt soverom og en vinterstue. Huset har ikke bare dekket behov for rom, men også den estetiske delen av et hjem.

Både Tom Allerød og samboeren har vært interessert i bolig og hjem. De har vært opptatt av å kunne tilpasse huset for andre, og forandre husets stil med samtiden. Som sagt tidligere var det også ønsker og behov som dukket opp, og på grunn av dette bestemte familien seg for å starte prosjektet. Huset består derfor ikke bare av praktiske løsninger, men også et fint design.

Eget design

Huset på Konnerud er ekstra spesielt da det nye utseende ble designet av husets eier selv.

Det å ha muligheten, kunnskapen og erfaringen til å designe og utvikle et eget hjem er jo et privilegium på mange måter, sier Allerød. Man ser, og vokser inn i et behov og muligheter, sett i sammenheng med familiens ønsker, og en har en direkte påvirkning på sluttresultatet. Enkelte praktiske byggetekniske utordringer som eventuelt dukket opp underveis ble løst direkte av blant annet engasjerte og løsningsorienterte håndverkere som verdsatte designet, og tok det «ekstra steget» for at det ble slikt.

Designet vokste fram fra den eksisterende boligens uttrykk, konstruksjon og begrensninger.

Resultatet slik huseier hadde planlagt og ønsket

Resultatet av boligens utseende var nøyaktig slik det ble planlagt og designet. Hvordan designet til kunden ble utført i virkeligheten sammenlignet med planer og ideer har fungert helt smertefritt

– mye takket være håndverkere som «ser og forstår» ønsket resultat og ideene bak, sier Allerød.

Vi valgte derfor Bygg- og Våtromsgruppen fordi vi følte en anerkjennelse av at våre egne behov og ønsker, både med tanke på selve byggeoppdraget og designet ville bli godt ivaretatt.

I tillegg til dette var BOVG villig til å tilpasse byggeprosessen etter familiens ønsker og behov, med tanke på ferier og skole for barn. Under prosjektet ble det tatt hensyn til at familien kunne bo i huset så lenge som mulig i byggeprosessen. Selv om det ikke var like lett for alle i familien å se et så flott hus bli revet bort, var det likevel en spennende og interessant tid.

Sluttresultatet var et nytt hjem, helt i tråd med det kunden ønsket. Man trenger ikke å flytte til et nytt sted for å få et nytt hus. Familien virker fornøyd med løsninger og valg som ble tatt for prosjektet. Selv om den gamle boligen var ett godt og fint hjem, og ville vært det i mange år fremover, så fikk familien muligheten til å utvikle huset, og da grep de den, avslutter Allerød.

Print Friendly, PDF & Email