Høy kompetanse på å kartlegge og dokumentere feil på bad og våtrom

Stort sett finner vi feil på bad og våtrom daglig. Det gjør at vi også opparbeider en grundig og omfattende forståelse av fukt- og vannskader. Det gjelder alle slags våtrom, bad, toalett og vaskerom, eller badstue og svømmebasseng for den saks skyld.

Å finne feil på et bad og vurdere hvordan feilen skal rettes og utbedres, krever mer enn moderne måleinstrumenter og god vilje. Vi har fagbrev og nødvendige sertifikater. Og fordi vi har drevet med feilsøking og utbedring i mange år, har vi omfattende erfaring.

I tillegg har vi tilegnet oss mye kunnskap om materialer og arbeidsmetoder i våtrom.

Gamle byggemetoder og utilstrekkelig materiell er kilde til mange feil på bad og våtrom

Vi har over tid fått inngående kjennskap til byggemetoder og materiell brukt i våtrom. De siste 10 – 25 årene har det nærmest foregått en revolusjon når det gjelder bad. Metoder og materiell som var godtatt eksempelvis for 10 år siden, er i dag kjent som dårlige løsninger med mange feilkilder.
Det handler om slikt som membraner, støpemasser, lim, fliser, belegg, oppvarmingsmetoder, bygningsmetoder og utstyrskvaliteter.

Å finne feil på bad og våtrom i dag stiller høye krav til materialkunnskap og utbedringsmetoder

Ikke bare har metoder og materiell forandret seg, våre forventninger til baderommet har også endret seg over årene. Fra å være et forholdsvis beskjedent rom til å vaske seg i, har moderne bad blitt mer som små velværeavdelinger.
I takt med ønsket om mer komfort bruker vi våre bad og våtrom oftere.  Den estetiske opplevelsen og bruk av smarte hjelpemidler kan nærmere seg en velutstyrt spa-avdeling. Å lete etter feil, vurdere årsakssammenhenger og anbefale riktig utbedring er derfor en mer sammensatt utfordring i dag enn for noen år tilbake.

Feilsøking på bad og våtrom
Kunnskap om ulike metoder og materialenes sterke og svake sider de siste ti-årene har ofte vist seg avgjørende for å kunne avdekke feil på bad og våtrom. Ikke minst når vi også skal gi pålitelige råd om hvordan skader og feil på bad og våtrom skal utbedres.

Du får fagkyndig råd om reparasjon og utbedring av alt fra gulvfliser til dampsperrer

Vi har lang erfaring med hvordan feil og skader bør utbedres forskriftsmessig og effektivt. Vi har satt vår kunnskap i system og legger vinn på å være en pålitelig rådgiver. Det er ikke alltid du behøver å bygge om hele badet fordi det for eksempel er fuktskader i gulvet eller råte i dusjen.

Vi forklarer hvordan skaden kan repareres så komfortabelt og rimelig som mulig, der hvor det lar seg gjøre. Vi kaller det for Lokal utbedring. Les gjerne mer om hvordan du kan slippe å totalrenovere badet og heller gjøre en begrenset, lokal utbedring til en brøkdel av prisen.

I de tilfeller hvor Lokal utbedring ikke er mulig, gir vi deg overslag over hva totalrenovering av badet eller våtrommet vil koste.

Johannes Leth

Takstmann Johannes Leth
E: johannes@bovg.no
Tlf: 982 21 318

Vi kan gjerne avtale en tid for en prat

Gjør avtale