Tilbygg på enebolig i Sande, intervju med prosjektleder
Bygg og Våtromsgruppen arbeider for tiden med et omfattende tilbygg på enebolig i Sande i Vestfold. Prosjektleder Vidar Espegard forteller om oppdraget.
– Huset bygges på i to retninger. Det ene tilbygget er med kjeller og to etasjer. Når kjelleren ble gravd ut ble dreneringen også tatt på resten av huset, sier Vidar. En ekstra kostnad akkurat nå, men en god investering i det lange løp da hele dreneringssystemet vil være av samme tekniske utførelse og dimensjonering.

Prosjektlederen viser oss rundt på byggeplassen hvor det snekres og bankes ivrig.
– Arbeidet ble påbegynt i november og skal være ferdig i mai. Så langt har alt gått knirkefritt, og vi regner med å kunne levere i henhold til tidsplanen, sier prosjektlederen fornøyd. Det er viktig å gjøre et godt arbeid med isolering og vindtetting før vegger kles igjen. Det vil fort merkes på strømregningen om det slurves med dette.
Det er tydelig at det ikke tas lett på arbeidet med isolering. Skjøter er behørig teipet, og det oppleves som lunt og godt å komme inn i boligen, selv om det langt fra er ferdig enda.
– Når vi jobber med tilbygg på enebolig oppstår det nødvendigvis skjøter og nye hjørner. Her må det være tett. Hvis helheten skal bli bra må vi også tenke på hvordan det står til med det opprinnelige. Det hjelper ikke at vi lager et tilbygg som er forskriftsmessig isolert hvis de gamle veggene fortsatt lekker som en sil.
I så henseende er det godt å ha en dyktig og erfaren arkitekt med på laget når tilbygg på enebolig skal planlegges. De aller fleste uklarheter og spesielle hensyn er avdekket på forhånd, og det foreligger gode detaljerte tegninger på hvordan det hele skal løses. På byggeplassen hvor vi befinner oss for øyeblikket er det tydelig også at samspillet mellom arkitekt og håndverkere fungerer ypperlig.

Bygg og Våtromsgruppen er i aksjon
Ryddighet – en suksessfaktor
Det er overraskende ryddig og rent der hvor arbeidet pågår for fullt. Nesten så man skulle tro at håndverkerne hadde ryddet før vi skulle komme. Men slik er det ikke.
– Det er en suksessfaktor å kunne holde det ryddig underveis, sier Vidar. Det ene aspektet handler selvfølgelig om effektivitet. Vi finner alltid verktøyet vårt, og det er alltid ledig plass når det kommer forsyninger av materialer. Å holde det ryddig handler også om HMS: Vi unngår ulykker, og sist men ikke minst – det er mye hyggeligere å være på jobb når ikke alt er et eneste kaos.
– Det er moro å se hvordan tilbyggene reiser seg, sier Vidar, og det samme mener huseieren.s
Vi håper vi kan få lov til å komme tilbake når prosjektet er ferdig.
Les intervjuet med huseieren etter ferdigstilling i 2018
Vurderer du å få fikset noe på din bolig og er usikker på hvor du skal starte?
Vi kan gjerne avtale en tid for en prat
Vi kan foreta befaring, og komme med konkrete forslag tilpasset ditt behov.